شرایط طولانی کووید یا عوارض پس از کووید
تعریف
شرایط پس از کووید
برخی از افرادی که به ویروسی که باعث COVID-19 می شود آلوده شده اند، می توانند اثرات طولانی مدت عفونت خود را تجربه کنند که به عنوان شرایط پس از کووید (PCC) یا کووید طولانی مدت شناخته می شود.
مردم شرایط پس از کووید را با نامهای زیادی صدا میزنند، از جمله: کووید طولانی، کووید طولانی مدت، کووید-19 پس از حاد، عواقب پس از حاد عفونت SARS CoV-2 (PASC)، اثرات طولانی مدت کووید، و مزمن کووید.
چه چیزی میخواهید بدانید
شرایط پس از کووید می تواند شامل طیف گسترده ای از مشکلات سلامتی مداوم باشد. این شرایط می تواند هفته ها، ماه ها یا سال ها طول بکشد.
شرایط پس از کووید بیشتر در افرادی دیده می شود که بیماری شدید COVID-19 داشتند، اما هر فردی که به ویروسی که باعث COVID-19 می شود آلوده شده باشد، می تواند شرایط پس از COVID-19 را تجربه کند، حتی افرادی که بیماری خفیف داشتند یا علائمی از COVID-19 نداشتند. -19.
افرادی که در برابر کووید-19 واکسینه نشده اند و آلوده می شوند، ممکن است در مقایسه با افرادی که واکسینه شده اند و عفونت های پیشرو داشته اند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به شرایط پس از کووید باشند.
در حالی که اکثر افراد مبتلا به شرایط پس از کووید، شواهدی مبنی بر عفونت یا بیماری کووید-19 دارند، در برخی موارد، ممکن است یک فرد مبتلا به شرایط پس از کووید، آزمایش ویروس را مثبت نکرده باشد یا متوجه نشده باشد که آلوده شده است.
CDC و شرکا در حال تلاش برای درک بیشتر در مورد اینکه چه کسی شرایط پس از COVID-19 را تجربه می کند و چرا، از جمله اینکه آیا گروه هایی که به طور نامتناسبی تحت تأثیر COVID-19 قرار گرفته اند در معرض خطر بالاتری هستند، کار می کنند.
درباره شرایط طولانی کووید یا پس از کووید
شرایط پس از کووید، طیف وسیعی از مشکلات سلامتی جدید، بازگشتی یا مداوم است که افراد پس از اولین آلوده شدن به ویروسی که باعث COVID-19 میشوند، تجربه میکنند. اکثر افراد مبتلا به کووید-19 در عرض چند روز تا چند هفته پس از عفونت بهبود می یابند، بنابراین حداقل چهار هفته پس از عفونت، شروعی است که برای اولین بار شرایط پس از کووید را می توان شناسایی کرد. هر فردی که آلوده شده باشد می تواند شرایط پس از کووید را تجربه کند. اکثر افراد مبتلا به بیماریهای پس از کووید، چند روز پس از عفونت SARS CoV-2، زمانی که میدانستند مبتلا به کووید-19 هستند، علائم را تجربه کردند، اما برخی از افراد مبتلا به شرایط پس از کووید، متوجه اولین بار ابتلا به عفونت نشدند.
هیچ آزمایشی برای تشخیص شرایط پس از کووید وجود ندارد و افراد ممکن است علائم مختلفی داشته باشند که میتواند ناشی از سایر مشکلات سلامتی باشد. این امر می تواند تشخیص شرایط پس از کووید را برای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی دشوار کند. ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما تشخیص بیماریهای پس از کووید را بر اساس سابقه سلامتی شما در نظر میگیرد، از جمله اینکه تشخیص کووید-19 یا از طریق آزمایش مثبت یا علائم یا قرار گرفتن در معرض، و همچنین انجام یک معاینه بهداشتی را در نظر میگیرد.
علائم
افراد مبتلا به شرایط پس از کووید (یا کووید طولانی مدت) ممکن است علائم زیادی را تجربه کنند.
افراد مبتلا به بیماری های پس از کووید می توانند طیف وسیعی از علائم را داشته باشند که می تواند بیش از چهار هفته یا حتی ماه ها پس از عفونت ادامه یابد. گاهی اوقات علائم حتی ممکن است از بین بروند یا دوباره عود کنند.
شرایط پس از کووید ممکن است روی همه افراد یکسان تأثیر نگذارد. افراد مبتلا به شرایط پس از کووید ممکن است مشکلات سلامتی ناشی از انواع مختلف و ترکیبی از علائم را تجربه کنند که در طول زمان های مختلف اتفاق می افتد. علائم اکثر بیماران به آرامی با گذشت زمان بهبود می یابند. با این حال، برای برخی از افراد، شرایط پس از COVID-19 ممکن است ماهها و احتمالاً سالها بعد از بیماری کووید-19 طول بکشد و گاهی اوقات ممکن است منجر به ناتوانی شود.
افرادی که شرایط پس از کووید را تجربه می کنند، بیشتر گزارش می دهند:
علائم عمومی
خستگی یا خستگی که در زندگی روزمره اختلال ایجاد می کند
علائمی که پس از تلاش جسمی یا ذهنی بدتر میشوند (همچنین به عنوان «بیحالی پس از تمرین» نیز شناخته میشوند)
تب
علائم تنفسی و قلبی
مشکل در تنفس یا تنگی نفس
سرفه کردن
درد قفسه سینه
ضربان سریع یا تپش قلب (همچنین به عنوان تپش قلب شناخته می شود)
علائم عصبی
مشکل در فکر کردن یا تمرکز (که گاهی اوقات به عنوان “مه مغزی” شناخته می شود)مه مغزی با سردرگمی، فراموشی و عدم تمرکز و وضوح ذهنی مشخص می شود. این می تواند ناشی از کار بیش از حد، کم خوابی، استرس و گذراندن زمان زیاد در رایانه یا ناشی از عفونت ها باشد
سردرد
مشکلات خواب
سرگیجه هنگام ایستادن (سبکی سر)
احساس سوزن و سوزن
تغییر در بو یا طعم
افسردگی یا اضطراب
علائم گوارشی
اسهال
دل درد
علائم دیگر
درد مفاصل یا عضله
کهیر
تغییرات در چرخه های قاعدگی
علائمی که توضیح و مدیریت آنها سخت است
برخی از افراد مبتلا به شرایط پس از کووید، علائمی دارند که با آزمایش توضیح داده نمی شوند.
افراد مبتلا به شرایط پس از کووید ممکن است علائمی داشته باشند یا همچنان علائمی داشته باشند که توضیح و مدیریت آن دشوار است. ارزیابیهای بالینی و نتایج آزمایشهای معمول خون، عکسبرداری با اشعه ایکس قفسه سینه و الکتروکاردیوگرام ممکن است طبیعی باشد. علائم مشابه علائم گزارش شده توسط افراد مبتلا به ME/CFS (انسفالومیلیت میالژیک/سندرم خستگی مزمن) و سایر بیماریهای مزمن ناشناخته است که ممکن است پس از عفونتهای دیگر رخ دهند. افرادی که دارای این علائم غیرقابل توضیح هستند ممکن است توسط ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مورد سوء تفاهم قرار گیرند، که می تواند منجر به تشخیص طولانی مدت و دریافت مراقبت یا درمان مناسب شود.
نکاتی برای صحبت با پزشک در مورد شرایط پس از کووید
شرایط سلامتی
برخی از افراد پس از بیماری کووید-19 شرایط سلامت جدیدی را تجربه می کنند.
برخی از افراد، بهویژه آنهایی که مبتلا به کووید-19 شدید بودند، اثرات چند عضوی یا شرایط خودایمنی با علائمی را تجربه میکنند که هفتهها یا ماهها پس از بیماری کووید-19 طول میکشد. اثرات چند ارگانی می تواند بسیاری از سیستم های بدن از جمله قلب، ریه، کلیه، پوست و مغز را درگیر کند. در نتیجه این اثرات، افرادی که COVID-19 داشته اند ممکن است در مقایسه با افرادی که COVID-19 نداشته اند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های جدید مانند دیابت، بیماری های قلبی یا بیماری های عصبی باشند.
افرادی که هر گونه بیماری شدید را تجربه می کنند ممکن است دچار مشکلات سلامتی شوند
افرادی که هر گونه بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان یا درمان را تجربه می کنند ممکن است دچار مشکلاتی مانند سندرم مراقبت های پس از درمان یا PICS شوند.
PICS به اثرات سلامتی اشاره دارد که ممکن است زمانی که فرد در بخش مراقبت های ویژه (ICU) است شروع شود و ممکن است پس از بازگشت فرد به خانه ادامه یابد. این اثرات می تواند شامل ضعف عضلانی، مشکلات تفکر و قضاوت، و علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) باشد. PTSD شامل واکنش های طولانی مدت به یک رویداد بسیار استرس زا است. برای افرادی که پس از تشخیص کووید-19 PICS را تجربه میکنند، تعیین اینکه آیا این مشکلات سلامتی ناشی از یک بیماری شدید، خود ویروس یا ترکیبی از هر دو هستند، دشوار است.
احتمال ابتلای افراد به کووید طولانی مدت بیشتر است
برخی از افراد ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به شرایط پس از کووید (یا کووید طولانی مدت) باشند.
محققان در تلاش هستند تا بفهمند کدام افراد یا گروههایی از مردم بیشتر به شرایط پس از کووید مبتلا میشوند و چرا. مطالعات نشان داده است که برخی از گروههای مردم ممکن است بیشتر تحت تأثیر شرایط پس از کووید باشند. اینها نمونههایی هستند و نه فهرستی جامع از افراد یا گروههایی که ممکن است بیشتر از سایر گروهها در معرض خطر ابتلا به شرایط پس از کووید باشند:
افرادی که بیماری کووید-19 شدیدتری را تجربه کردهاند، بهویژه افرادی که در بیمارستان بستری شدهاند یا به مراقبتهای ویژه نیاز داشتند.
افرادی که قبل از کووید-19 شرایط بهداشتی زمینه ای داشتند.
افرادی که واکسن کووید-19 دریافت نکردند.
افرادی که سندرم التهابی چند سیستمی (MIS) را در طول یا بعد از بیماری COVID-19 تجربه می کنند.
نابرابری های بهداشتی ممکن است بر جمعیت های در معرض خطر ابتلا به کووید طولانی تأثیر بگذارد
برخی از افراد به دلیل محل زندگی یا کارشان یا به دلیل اینکه نمی توانند مراقبت های بهداشتی دریافت کنند، در معرض افزایش خطر ابتلا به کووید-19 هستند. نابرابری های بهداشتی ممکن است برخی از افراد از گروه های اقلیت نژادی یا قومی و برخی از افراد دارای معلولیت را در معرض خطر بیشتری برای ایجاد شرایط پس از کووید قرار دهد. دانشمندان در حال تحقیق روی برخی از عواملی هستند که ممکن است این جوامع را در معرض خطر بالاتر ابتلا یا ابتلا به شرایط پس از کووید قرار دهد.
جلوگیری از کووید طولانی
بهترین راه برای جلوگیری از شرایط پس از کووید، محافظت از خود و دیگران در برابر آلوده شدن است. برای افرادی که واجد شرایط هستند، واکسن زدن و بهروز ماندن واکسنهای ضد کووید-۱۹ میتواند به پیشگیری از عفونت کووید-۱۹ و محافظت در برابر بیماریهای شدید کمک کند.
تحقیقات نشان میدهد افرادی که واکسینه شدهاند اما یک عفونت جدید را تجربه میکنند، در مقایسه با افرادی که واکسینه نشدهاند، کمتر احتمال دارد شرایط پس از کووید را گزارش کنند.
درباره محافظت از خود و دیگران در برابر COVID-19 بیشتر بدانید.
زندگی با کووید طولانی
زندگی با شرایط پس از کووید می تواند سخت باشد، به خصوص زمانی که هیچ پاسخ یا راه حل فوری وجود نداشته باشد.
با این حال، افرادی که شرایط پس از کووید را تجربه میکنند، میتوانند برای ارائه یک برنامه مدیریت پزشکی شخصی که میتواند به بهبود علائم و کیفیت زندگی آنها کمک کند، از یک ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی مراقبت کنند. برای کمک به آماده شدن برای قرار ملاقات با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی برای شرایط پس از کووید، این نکات را مرور کنید. علاوه بر این، گروه های حمایتی زیادی سازماندهی شده اند که می توانند به بیماران و مراقبان آنها کمک کنند.
اگرچه به نظر می رسد شرایط پس از کووید در کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان کمتر شایع است، اما اثرات طولانی مدت پس از COVID-19 در کودکان و نوجوانان رخ می دهد.
اگر فکر می کنید که شما یا فرزندتان به مدت طولانی مبتلا به کووید یا بیماری پس از کووید هستید، با پزشک خود صحبت کنید. بیشتر بدانید: نکاتی برای صحبت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد شرایط پس از کووید
دادههای مربوط به کووید طولانی
مطالعات برای درک بهتر شرایط پس از کووید و تعداد افرادی که آنها را تجربه می کنند در حال انجام است.
CDC از روشهای متعددی برای تخمین تعداد افرادی که شرایط پس از کووید را تجربه میکنند استفاده میکند. هر رویکرد میتواند تکهای از پازل را فراهم کند تا تصویر بهتری از افرادی که شرایط پس از کووید را تجربه میکنند به ما ارائه دهد. به عنوان مثال، برخی از مطالعات به دنبال وجود شرایط پس از COVID بر اساس علائم خود گزارش شده هستند، در حالی که برخی دیگر علائم و شرایط ثبت شده در پرونده های پزشکی را جمع آوری می کنند. برخی از مطالعات فقط بر روی افرادی که در بیمارستان بستری شده اند تمرکز می کنند، در حالی که برخی دیگر شامل افرادی هستند که در بیمارستان بستری نشده اند. تخمینها برای اینکه چند نفر شرایط پس از کووید را تجربه میکنند بسته به اینکه چه کسی در مطالعه شرکت کردهاند و همچنین نحوه و زمان جمعآوری اطلاعات توسط مطالعه میتواند کاملاً متفاوت باشد. تخمین نسبت افرادی که مبتلا به کووید-19 بوده اند و شرایط پس از کووید-19 را تجربه می کنند می تواند متفاوت باشد:
13.3٪ در یک ماه یا بیشتر پس از عفونت
2.5٪ در سه ماه یا بیشتر، بر اساس گزارش خود
بیش از 30 درصد در 6 ماهگی در بین بیماران بستری در بیمارستان
CDC و دیگر آژانسهای فدرال، و همچنین موسسات دانشگاهی و سازمانهای تحقیقاتی، در تلاش هستند تا درباره اثرات سلامتی کوتاهمدت و بلندمدت مرتبط با COVID-19، چه کسی و چرا به آنها مبتلا شوند، اطلاعات بیشتری کسب کنند.
دانشمندان همچنین در حال یادگیری بیشتر در مورد چگونگی تأثیر انواع جدید بر علائم پس از کووید هستند. ما هنوز در حال یادگیری هستیم که گروههای خاصی تا چه اندازه در معرض خطر بالاتری هستند و آیا گروههای مختلف مردم تمایل دارند انواع مختلفی از شرایط پس از کووید را تجربه کنند. این مطالعات، از جمله نماد CDC’s INSPIRE و NIH’s RECOVERexternal icon، به ما در درک بهتر شرایط پس از COVID و اینکه چگونه ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی می توانند بیماران را با این اثرات طولانی مدت درمان یا حمایت کنند، کمک می کند. CDC به اشتراک گذاری اطلاعات با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی برای کمک به ارزیابی و مدیریت این شرایط ادامه خواهد داد.
CDC در حال کار است تا:
بهتر است شایع ترین علائم و تشخیص های تجربه شده توسط بیماران مبتلا به شرایط پس از کووید را شناسایی کنید.
بهتر است بدانید که چه تعداد از افراد تحت تأثیر شرایط پس از کووید-19 قرار میگیرند و چند وقت یکبار افرادی که به کووید-19 آلوده میشوند، پس از آن دچار شرایط پس از کووید-19 میشوند.
عوامل خطر را بهتر درک کنید، از جمله اینکه چه گروه هایی ممکن است بیشتر در معرض خطر باشند و اینکه آیا گروه های مختلف علائم متفاوتی را تجربه می کنند.
به درک اینکه شرایط پس از کووید چگونه فعالیت روزانه افراد را محدود یا محدود می کند کمک کنید.
به شناسایی گروههایی کمک کنید که بیشتر تحت تأثیر شرایط پس از کووید (COVID) قرار گرفتهاند، به مراقبت و درمان برای شرایط پس از کووید دسترسی ندارند، یا بدنامی را تجربه کردهاند.
نقش واکسیناسیون در پیشگیری از شرایط پس از کووید را بهتر درک کنید.
همکاری با گروه های پزشکی حرفه ای برای توسعه و ارائه راهنمایی های بالینی و سایر مواد آموزشی برای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی، بیماران و عموم مردم.
تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید
منبع: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/long-term-effects/index.html
اثرات دراز مدت ویروس کرونا (کووید طولانی)
کووید طولانی چیست؟
اکثر افراد مبتلا به ویروس کرونا (COVID-19) در عرض چند روز یا چند هفته پس از اولین علائم خود احساس بهتری میکنند و در عرض 12 هفته بهبودی کامل پیدا میکنند. برای برخی از افراد، علائم ممکن است بیشتر طول بکشد.
این بیماری کووید طولانی یا سندرم پس از کووید-19 نامیده می شود. کووید طولانی یک بیماری جدید است که هنوز در حال مطالعه است.
اطلاعات:
میتوانید اطلاعات بیشتری برای حمایت از بهبودی خود در وبسایت بازیابی کووید شما بیابید.
علائم کووید طولانی مدت
شایع ترین علائم کووید طولانی مدت عبارتند از:
خستگی مفرط (خستگی)
تنگی نفس
از دست دادن بویایی
دردهای عضلانی
با این حال، علائم زیادی وجود دارد که می توانید بعد از عفونت COVID-19 داشته باشید، از جمله:
مشکلات حافظه و تمرکز (“مه مغزی”)
درد یا سفتی قفسه سینه
مشکل در خواب (بی خوابی)
تپش قلب
سرگیجه
سوزن و سوزن
درد مفاصل
افسردگی و اضطراب
وزوز گوش، گوش درد
احساس بیماری، اسهال، معده درد، از دست دادن اشتها
درجه حرارت بالا، سرفه، سردرد، گلودرد، تغییر در حس بویایی یا چشایی
بثورات
توصیه غیر فوری: اگر:
شما نگران علائم 4 هفته یا بیشتر پس از ابتلا به کووید-19 هستید یا فکر می کنید ممکن است به کووید-19 مبتلا شده باشید.
دریافت ارجاع به یک سرویس طولانی مدت COVID
پزشک شما در مورد علائم و تأثیر آنها بر زندگی شما سؤال خواهد کرد.
آنها ممکن است آزمایشاتی را پیشنهاد کنند تا بیشتر در مورد علائم شما بیابند و سایر مواردی که می توانند باعث آنها شوند را رد کنند.
اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
آزمایش خون
فشار خون و ضربان قلب خود را بررسی کنید
رادیوگرافی قفسه سینه
اندازه گیری سطح اکسیژن شما
درمان و حمایت
پزشک در مورد مراقبت و حمایتی که ممکن است نیاز داشته باشید با شما صحبت خواهد کرد.
ممکن است در مورد نحوه مدیریت و نظارت بر علائم خود در خانه توصیه هایی به شما داده شود.
اگر علائم تأثیر زیادی بر زندگی شما داشته باشد، ممکن است به یک خدمات تخصصی، خدمات توانبخشی یا خدماتی که در علائم خاص شما متخصص هستند ارجاع داده شوید.
این خدمات می توانند به مدیریت علائم و بهبودی شما کمک کنند.
اگر علائم سلامت روان مانند اضطراب یا افسردگی دارید، دریابید که چگونه می توانید به خدمات حمایت از سلامت روان NHS دسترسی پیدا کنید.
چه مدت طول می کشد تا بهبود یابد؟
مدت زمان بهبودی از COVID-19 برای همه متفاوت است.
بسیاری از افراد در عرض چند روز یا چند هفته احساس بهتری می کنند و بیشتر آنها ظرف 12 هفته بهبودی کامل پیدا می کنند. اما برای برخی از افراد، علائم ممکن است بیشتر طول بکشد.
بهبودی از کووید طولانی مدت
بهبودی از کووید طولانی متفاوت است. برخی از علائم به سرعت بهبود می یابند و برخی دیگر طولانی تر می شوند.
به نظر نمی رسد شانس داشتن علائم طولانی مدت با میزان بیماری شما در اولین بار ابتلا به کووید-19 مرتبط باشد.
افرادی که در ابتدا علائم خفیف داشتند هنوز هم می توانند مشکلات طولانی مدت داشته باشند.
برنامه بازیابی کووید شما
«برنامه بازیابی شما» یک برنامه بازیابی آنلاین است که از شما در حین بهبودی از اثرات بلندمدت COVID-19 پشتیبانی می کند.
شما باید توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی به برنامه ارجاع داده شوید. یک کد منحصر به فرد برای ثبت نام در رایانه، تبلت یا تلفن هوشمند به شما داده می شود.
وبسایت «بازیابی کووید شما» از این برنامه پشتیبانی میکند و شامل اطلاعاتی در مورد زیر است:
حمایت از ذهن و سلامت روان شما
مدیریت اثرات طولانی مدت COVID بر بدن شما
مدیریت طولانی مدت کووید با شرایط دیگر
نکاتی که به شما کمک می کند خوب غذا بخورید، بهتر بخوابید و دوباره حرکت کنید
تحقیقات طولانی COVID
موسسه ملی تحقیقات سلامت (NIHR) مطالعات تحقیقاتی را برای کمک به بهبود درک ما از کووید طولانی مدت تأمین می کند. درباره تحقیقات طولانی COVID در وب سایت NIHR بیشتر بخوانید.
تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید
منبع: https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/long-term-effects-of-coronavirus-long-covid/
چه چیزی باعث سندرم پس از کووید می شود؟
در حالی که واضح است که افرادی با عوامل خطر خاص (از جمله فشار خون بالا، سیگار کشیدن، دیابت، چاقی و سایر شرایط) بیشتر در معرض یک حمله جدی کووید-19 هستند، ارتباط واضحی بین این عوامل خطر و طولانی مدت وجود ندارد. -مشکلات مدت در واقع، کووید طولانی مدت میتواند در افرادی که علائم خفیف دارند اتفاق بیفتد، اگرچه به نظر میرسد بیمارانی که بیماری اولیه شدیدتر دارند، بیشتر احتمال دارد دچار اختلالات طولانیمدت شوند.
مطالعات بیشتر روشن خواهد کرد که چرا این مشکلات سلامت سرسخت در برخی از افراد ادامه دارد.
چه چیزی باعث ایجاد علائم در مسافران طولانی مدت کووید می شود؟
SARS-CoV-2 می تواند به طرق مختلف به بدن حمله کند و باعث آسیب به ریه ها، قلب، سیستم عصبی، کلیه ها، کبد و سایر اندام ها شود. مشکلات سلامت روان می تواند از غم و اندوه و از دست دادن، درد یا خستگی حل نشده، یا از اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) پس از درمان در بخش مراقبت های ویژه (ICU) ناشی شود.
پزشکان طیفی از علائم را پس از کووید-19 حاد مشاهده میکنند که برخی از آنها پس از سایر بیماریهای بحرانی قابل انتظار است. برخی از آنها جزئی هستند، اما افراد دیگر ممکن است به مراقبت مداوم و حتی بستری مجدد در بیمارستان نیاز داشته باشند.
به طور مشابه، مشکلات طولانی مدت می تواند بر بیماران مبتلا به سایر بیماری های جدی تأثیر بگذارد. اما قابل توجه است که سندرم پس از کووید-19 فقط افرادی را که به شدت مبتلا به ویروس کرونا بودند مبتلا نمی کند: برخی از بیمارانی که هرگز به شدت مبتلا به کووید-19 نبوده اند، علائم طولانی مدتی را تجربه می کنند.
آیا واکسن های کووید از کووید طولانی مدت جلوگیری می کنند؟
واکسینه شدن برای COVID-19 خطر ابتلا به کووید را کاهش می دهد. در حالی که عفونتهای پیشرو امکانپذیر است، واکسیناسیون کامل و تقویت آن در کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از کووید مؤثر است. تحقیقات در مورد مدت زمانی که کووید بر افرادی که کووید ابتکاری داشته اند تأثیر می گذارد ادامه دارد، اما این احتمال وجود دارد که واکسینه شدن این خطر را کاهش دهد.
مشکلات تنفسی پس از COVID-19
یک مورد بد کووید-19 میتواند باعث ایجاد اسکار و سایر مشکلات دائمی در ریهها شود، اما حتی عفونتهای خفیف نیز میتوانند باعث تنگی نفس مداوم شوند – به راحتی پس از انجام فعالیتهای خفیف.
بهبودی ریه پس از COVID-19 ممکن است، اما زمان می برد. کارشناسان می گویند ممکن است ماه ها طول بکشد تا عملکرد ریه فرد به سطح قبل از COVID-19 بازگردد. تمرینات تنفسی و تنفس درمانی می تواند کمک کننده باشد.
مشکلات قلبی در افراد طولانی مدت کووید
عفونت SARS-CoV-2 می تواند برخی از افراد را با مشکلات قلبی از جمله التهاب عضله قلب مواجه کند. در واقع، یک مطالعه نشان داد که 60 درصد از افرادی که از COVID-19 بهبود یافتهاند، علائم التهاب مداوم قلب را داشتند که میتواند منجر به علائم رایج تنگی نفس، تپش قلب و ضربان قلب سریع شود. این التهاب حتی در افرادی که یک مورد خفیف کووید-19 داشتند و قبل از اینکه بیمار شوند هیچ مشکل پزشکی نداشتند ظاهر شد.
آسیب کلیه ناشی از COVID-19
اگر عفونت کروناویروس باعث آسیب کلیه شود، می تواند خطر بیماری کلیوی طولانی مدت و نیاز به دیالیز را افزایش دهد.
از دست دادن چشایی و بویایی پس از COVID-19
حواس بویایی و چشایی به هم مرتبط هستند و از آنجایی که ویروس کرونا میتواند بر سلولهای بینی تأثیر بگذارد، ابتلا به کووید-19 میتواند منجر به از دست دادن یا تحریف حواس بویایی (آنوسمی) یا چشایی شود. قبل و بعد از اینکه افراد به COVID-19 مبتلا شوند، ممکن است حس بویایی یا چشایی خود را به کلی از دست بدهند، یا متوجه شوند که چیزهای آشنا بوی یا طعم بد، عجیب یا متفاوت دارند.
برای حدود یک چهارم افراد مبتلا به کووید-19 که یکی از این علائم یا هر دوی آنها را دارند، این مشکل در عرض چند هفته برطرف میشود. اما برای بیشتر این علائم همچنان ادامه دارد. اگرچه تهدید کننده زندگی نیست، اما تحریف طولانی مدت این حواس می تواند ویرانگر باشد و می تواند منجر به کمبود اشتها، اضطراب و افسردگی شود. برخی از مطالعات نشان می دهد که 60 تا 80 درصد احتمال دارد که این افراد ظرف یک سال حس بویایی خود را بهبود ببخشند.
مشکلات عصبی در طولانی مدت COVID
متخصص مغز و اعصاب، آرون ونکاتسان، دکترا، میگوید: «برخی افراد به دنبال عفونت کووید، علائم متوسط تا طولانیمدت از جمله مه مغزی، خستگی، سردرد و سرگیجه را بروز میدهند. علت این علائم نامشخص است اما یک منطقه فعال برای بررسی است.
مشکلات شناختی و سلامت روان پس از COVID-19
آیا COVID-19 می تواند خطر ابتلا به اضطراب، افسردگی و مشکلات شناختی را در فرد افزایش دهد؟ مطالعه تأثیر کووید-19 بر بهزیستی روانی و عاطفی که توسط متخصصان جانز هاپکینز در روانپزشکی، شناخت (تفکر، استدلال و به خاطر سپردن) و سلامت روان انجام شد، نشان داد که این مشکلات در بین نمونه های متنوعی از بازماندگان کووید-19 رایج است.
اختلال شناختی پس از عفونت حاد ویروس کرونا می تواند تأثیر شدیدی بر زندگی فرد داشته باشد. بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت ممکن است تغییراتی را در نحوه تفکر، تمرکز، صحبت کردن و به خاطر سپردن تجربه کنند و این علائم می تواند بر توانایی آنها در کار یا حتی حفظ فعالیت های روزمره تأثیر بگذارد.
پس از بهبودی از ویروس کرونا، برخی از افراد با اضطراب، افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان پس از کووید مواجه میشوند. تغییرات فیزیکی مانند درد و ضعف می تواند با دوره های طولانی انزوا، استرس ناشی از از دست دادن شغل و مشکلات مالی، و اندوه ناشی از مرگ عزیزان و از دست دادن سلامتی پیچیده شود.
سندرم پس از مراقبت های ویژه
بیمارانی که برای درمان کووید-19 در بیمارستان بستری شدهاند، بهبودی بسیار چالش برانگیزی دارند. کارشناسان خاطرنشان میکنند که سندرم مراقبتهای پس از درمان یا PICS، بازماندگان COVID-19 و سایر افرادی را که مدتی را در بخش مراقبتهای ویژه گذراندهاند در معرض خطر بیشتری برای مشکلات سلامت روانی، شناختی و بهبودی فیزیکی قرار میدهد.
مگان هوسی، دکترا، روانشناس توانبخشی، می گوید که مدت طولانی در ICU می تواند باعث هذیان شود. محیط عجیب و غریب، داروهای متعدد تغییردهنده ذهن، گوشه گیری و از دست دادن کنترل می تواند بیماران را با احساسات دائمی و مکرر وحشت یا وحشت، از جمله اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مواجه کند.
هوسی میگوید: «بسیاری از بیماران دچار توهم میشوند و معتقدند که ارائهدهندگان پزشکی تلاش میکنند به آنها آسیب برسانند. ما بیمارانی داشتهایم که وقتی در MRI قرار میگیرند، چیزهایی مانند «فکر میکردم دارم زنده به گور میشوم» به ما میگویند.»
درباره افسردگی و اضطراب مرتبط با COVID-19 بیشتر بدانید.
POTS و بی خوابی پس از COVID-19
سندرم تاکی کاردی ارتواستاتیک وضعیتی یا POTS وضعیتی است که بر گردش خون تأثیر می گذارد و افرادی که از COVID-19 جان سالم به در برده اند ممکن است در برابر آن آسیب پذیرتر باشند. Tae Chung، پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، میگوید: «POTS میتواند بازماندگان را با علائم عصبی دیگر، از جمله سردرد مداوم، خستگی، مه مغزی، مشکلات در تفکر یا تمرکز و بیخوابی مواجه کند.
بی خوابی مداوم پس از COVID-19 یا “COVID-Somnia” یک شکایت رایج در بین بازماندگان COVID-19 است و می تواند یک علامت معمولی POTS باشد.
دیابت بعد از COVID-19
رابطه بین COVID-19 و دیابت، به ویژه دیابت نوع 2، پیچیده است. دیابت نوع 2 یک عامل خطر برای موارد جدی COVID-19 است و به نظر می رسد برخی از بازماندگان این بیماری پس از بهبودی از COVID-19 علائم دیابت نوع 2 را ایجاد می کنند.
علائم طولانی کووید در کودکان و نوجوانان
هنوز مشخص نیست که آیا کودکان مبتلا به کووید-19 بیشتر یا کمتر از بزرگسالان احتمال تداوم علائم را دارند یا خیر. اما کووید-19 طولانی مدت در کودکان یک احتمال است که به صورت خستگی، سردرد، مشکل در کار مدرسه، نگرانی های خلقی، تنگی نفس و سایر علائم طولانی مدت ظاهر می شود.
آماندا مورو، پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، بخشی از تیم چند رشته ای در کلینیک توانبخشی کودکان پس از کووید-19 در موسسه کندی کریگر است که به علائم ماندگار کرونا در کودکان و نوجوانان می پردازد. او میگوید که مشخص نیست چرا علائم طولانی مدت کووید-19 روی برخی از کودکان تأثیر میگذارد و برخی دیگر را تحت تأثیر قرار نمیدهد.
او میگوید: «ما بیمارانی را میبینیم که اغلب کودکانی با عملکرد بالا و سالم هستند که هیچگونه بیماری یا شرایط پزشکی قبلی نداشتهاند.
التهاب قلب پس از COVID-19 یک نگرانی است، به ویژه در میان ورزشکاران جوانی که پس از یک مورد خفیف یا حتی بدون علامت کرونا به ورزش خود باز می گردند. آنها باید برای هر گونه علائم آسیب قلبی غربالگری شوند تا اطمینان حاصل شود که از سرگیری فعالیت برای آنها بی خطر است.
کودکانی که عارضه غیرمعمول اما جدی COVID-19 به نام سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان یا MIS-C را تجربه کردهاند، ممکن است دچار آسیب جدی قلبی شوند و باید توسط متخصص قلب کودکان تحت نظر باشند.
مشکلات طولانی مدت COVID-19 مراقبت های بهداشتی را نیز به چالش می کشد
بریگهام می گوید که مقیاس بزرگ مراقبت از بیماران مبتلا به علائم ماندگار کووید-19 یک چالش جدی است. او خاطرنشان می کند که پزشکان علائم پس از ویروسی را در بیماران مبتلا به دو بیماری کروناویروس دیگر – سندرم تنفسی حاد شدید (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) مشاهده کردند.
اما او می گوید که شیوع این بیماری ها محدود بود. میلیونها نفر بیشتر از سارس یا مرس به COVID-19 مبتلا شدهاند، بنابراین مشکل بالقوه مشکلات سلامتی طولانیمدت، بهویژه در زمینه همهگیری، با انزوا، آسیبهای اقتصادی، عدم دسترسی و تغییر روال روزانه که پیچیدگیهای بیماری را بیشتر میکند، بسیار زیاد است. مراقبت طولانی مدت COVID-19
تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید
منبع: https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/covid-long-haulers-long-term-effects-of-covid19
مراقبت از افراد مبتلا به شرایط پس از کووید
مدیریت پزشکی
برای اکثر بیماران، هدف مدیریت پزشکی شرایط پس از کووید، بهینهسازی عملکرد و کیفیت زندگی است. در حالت ایده آل، متخصصان مراقبت های بهداشتی، با مشورت با متخصصان مناسب، باید یک برنامه مدیریت جامع بر اساس علائم ارائه شده توسط بیماران، شرایط زمینه ای پزشکی و روانپزشکی، موقعیت های فردی و اجتماعی و اهداف درمانی آنها ایجاد کنند. تعیین اهداف قابل دستیابی از طریق نماد خارجی تصمیم گیری مشترک می تواند مفید باشد. شفافیت برای فرآیند هدف گذاری مهم است. متخصصان مراقبت های بهداشتی باید به بیماران توصیه کنند که شرایط پس از کووید هنوز به خوبی درک نشده است و به آنها اطمینان دهند که با ظهور اطلاعات جدید، حمایت ها ادامه خواهد یافت. متخصصان مراقبت های بهداشتی و بیماران باید به بحث در مورد پیشرفت و چالش ها ادامه دهند و اهداف را در صورت نیاز مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. علائمی که با یافتههای عینی توضیح داده نشده یا نامتناسب با آن هستند، پس از COVID-19 غیرمعمول نیستند و حتی اگر هنوز درک کاملی از علت یا مدت زمان مورد انتظار آنها وجود نداشته باشد، نباید آنها را نادیده گرفت.
بسیاری از شرایط پس از کووید را می توان از طریق رویکردهای مدیریت علائم از قبل ایجاد شده (مانند تمرینات تنفسی برای بهبود علائم تنگی نفس) بهبود بخشید. ایجاد یک برنامه توانبخشی جامع (48، 49) ممکن است برای برخی بیماران مفید باشد و ممکن است شامل فیزیوتراپی و کاردرمانی، گفتار و زبان درمانی، درمان حرفه ای و همچنین توانبخشی عصبی برای علائم شناختی باشد. یک برنامه توانبخشی فیزیکی محافظه کارانه ممکن است برای برخی از بیماران نشان داده شود (به عنوان مثال، افراد مبتلا به ضعف پس از تمرین). مشاوره با فیزیوتراپی برای شروع محتاطانه ورزش و توصیه هایی در مورد قدم زدن ممکن است مفید باشد. بازگشت تدریجی به ورزش در حد تحمل میتواند برای اکثر بیماران مفید باشد. (50) مدیریت بهینه شرایط پزشکی زمینهای ممکن است شامل مشاوره در مورد اجزای سبک زندگی مانند تغذیه، خواب و کاهش استرس (مانند مدیتیشن) باشد.
یادداشتهای روزانه و تقویم بیماران ممکن است برای ثبت تغییرات در شرایط سلامتی و شدت علائم، بهویژه در رابطه با محرکهای بالقوه مانند تلاش (جسمی و شناختی)، غذاها، قاعدگی، و درمانها یا داروها مفید باشند. چنین یادداشتهای روزانه و تقویمهایی میتوانند بینش بیشتری در مورد علائم و تجربه زندگی بیماران برای متخصصان مراقبتهای بهداشتی فراهم کنند. متخصصان مراقبت های بهداشتی باید بیماران را تشویق کنند تا علائم جدید یا در حال تغییر را گزارش کنند و در مورد هر گونه تغییر در فعالیت ها یا روال صحبت کنند.
بیماران مبتلا به شرایط پس از کووید ممکن است برخی از علائمی را که در بیماران مبتلا به انسفالومیلیت میالژیک/سندرم خستگی مزمن، فیبرومیالژیا، سندرم بیماری لایم پس از درمان، نماد خارجی دیسائوتونومی، و نماد خارجی سندرم فعال سازی ماست سل را تجربه می کنند، به اشتراک بگذارند. رویکردهای مدیریت علائمی که برای این اختلالات مفید بوده اند ممکن است برای برخی از بیماران مبتلا به شرایط پس از کووید (به عنوان مثال، مدیریت فعالیت (گام به گام) برای کسالت پس از فعالیت مفید باشد.
داروهای تایید شده یا بدون نسخه توسط FDA و همچنین مکمل های ویتامین یا الکترولیت ممکن است برای بیماری های مشخص شده (مانند سردرد، اضطراب) یا کمبودهای مستند (مانند کمبود ویتامین) پس از سنجیدن دقیق مزایا و خطرات مداخلات دارویی مفید باشند. برخی از درمانها ارائه شدهاند که شواهدی از اثربخشی یا اثربخشی ندارند و میتوانند برای بیماران مضر باشند. متخصصان مراقبت های بهداشتی باید در مورد داروهای تجویز نشده، داروهای گیاهی، مکمل ها یا سایر درمان هایی که بیماران ممکن است برای شرایط پس از کووید استفاده کنند، پرس و جو کنند.
ویزیت های بعدی با یک متخصص مراقبت های بهداشتی ممکن است هر 2 تا 3 ماه یکبار در نظر گرفته شود، که فرکانس آن بسته به وضعیت بیمار و پیشرفت بیماری تنظیم می شود.
تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید
منبع:https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/clinical-care/post-covid-management.html