باقیمانده آنتی بیوتیک ها در گوشت مرغ: شیوع جهانی ، تهدیدات و استراتژی های ضد آلودگی-دکترجدید
تولید طیور یکی از سریعترین رشد صنایع در سراسر جهان است و طیور یکی از منابع اصلی گوشت است. دامداران طیور از آنتی بیوتیک های پیشگیرنده و رشد دهنده برای رشد سریع جوجه ها در کمترین زمان برای افزایش سرعت جذب خوراک و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از حمله پاتوژن استفاده می کنند.
آنتی بیوتیک ها ممکن است منجر به اختلال در عملکرد میکروبی مفید روده و افزایش مقاومت در بین عوامل بیماری زای میکروبی در طیور شوند. باقیمانده این آنتی بیوتیک ها در گوشت طیور در بسیاری از مطالعات در سطح جهان مشخص شده است و یکی از دلایل احتمالی مقاومت آنتی باکتریایی در پاتوژن های انسانی محسوب می شود.
وجود بقایای آنتی بیوتیک ها در گوشت مرغ و فرآورده های گوشتی فراتر از حد مجاز حداکثر ، جای نگرانی جدی دارد. عملیات حرارتی می تواند خطر برخی سولفونامیدها ، تتراسایکلین ها و فلوروکینولون ها را کاهش دهد اما از بین بردن یا تخریب کامل این باقیمانده های آنتی بیوتیکی موجود در مواد گوشتی را تضمین نمی کند. برخی از کشورهای توسعه یافته از جمله سوئد ، نروژ ، دانمارک و اتحادیه اروپا قبلاً استفاده از آنتی بیوتیک ها را به منظور پیشگیری و همچنین اهداف تقویت کننده ممنوع اعلام کرده اند.
آموزش کشاورزان برای نظارت بر دوره های برداشت ، ممنوعیت استفاده از آنتی بیوتیک ها به عنوان مروج رشد و تصویب بخشنامه دامپزشکی سازمان غذا و داروی ایالات متحده پارامترهای مهم برای کاهش ظهور مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های مرتبط با تولید طیور است.
تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید
منبع:ساینس دیلی