مضرات سیگار کشیدین
بیشتر ما با تأثیرات سلامت جسمی ناشی از استعمال سیگار آشنا هستیم ، اما آیا این عادت می تواند بر بهزیستی ذهنی و عاطفی ما نیز تأثیر بگذارد؟ یک مطالعه جدید نشان می دهد که این بیماری پس از پیدا کردن ارتباط بین سیگار کشیدن و افسردگی می تواند.
study در مطالعه جدید به اشتراک گذاشتن PinterestA ، ارتباط بین سلامت روان و سیگار کشیدن در دانش آموزان بررسی شده است.
این مطالعه جدید اکنون در مجله PLOS ONE به نظر می رسد.
پروفسور هاگای لوین – از دانشگاه عبری – دانشکده بهداشت عمومی و حصاصا براون در اورشلیم ، اسرائیل – نویسنده ارشد و مسئول مقاله است. در آن ، پروفسور لوین و همکاران توضیح می دهند که سرنخ هایی در تحقیقات موجود وجود دارد که سیگار کشیدن را عامل مهمی برای افسردگی عنوان می کند.
به عنوان مثال ، افسردگی در افرادی که سیگار می کشند ، دو برابر بیشتر از کسانی است که سیگار نمی کشند ، اما هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث شده است. اما برخی محققان معتقدند که استعمال سیگار ممکن است منجر به افسردگی شود ، نه برعکس.
علاوه بر این ، مطالعات دیگر نشان داده اند افرادی که هرگز سیگاری نکشیده اند ، از کیفیت زندگی بهتری با سلامتی برخوردارند (HRQoL) ، همچنین اضطراب و افسردگی کمتری دارند.
بنابراین ، برای کمک به روشن کردن این موضوع ، پروفسور لووین و تیم تصمیم گرفتند ارتباط بین HRQoL و استعمال سیگار را در بین دانشجویان صربستان مطالعه کنند. در کشورهای کم درآمد و متوسط ، مطالعات اندکی در مورد این انجمن صورت گرفته است.
طراحی شده توسط پروژه Rubicon
با این حال ، بیش از ۲۵ درصد از مردم ساکن صربستان و سایر کشورهای اروپای شرقی سیگار می کشند ، که دلیل دیگری این است که مطالعه این موضوع در این جمعیت مورد توجه است. علاوه بر این ، حدود یک سوم دانش آموزان در صربستان سیگار می کشند.
مطالعه سیگار کشیدن و بهداشت روانی
این مطالعه جدید شامل داده هایی از دو مطالعه مقطعی است که اطلاعات مربوط به دو دانشگاه را جمع آوری کرده اند: دانشگاه بلگراد و دانشگاه پریستینا. اولی حدود ۹۰۰۰۰ دانشجو دارد و دومی حدود ۸۰۰۰ نفر. از این تعداد ، محققان ۲،۱۳۸ دانش آموز را در مطالعه خود ثبت نام کردند. این دانشجویان از آوریل تا ژوئن ۲۰۰۹ در دانشگاه بلگراد و بین آوریل و ژوئن ۲۰۱۵ در دانشگاه پریستینا در معاینات منظم بهداشت شرکت کردند.
شرکت کنندگان اطلاعاتی درباره پیشینه اجتماعی و اقتصادی خود – از جمله سن ، وضعیت اجتماعی ، محل تولد و تحصیلات والدین – و همچنین اطلاعاتی درباره هرگونه شرایط مزمن پیش بینی شده ارائه دادند. آنها همچنین در مورد عادات و شیوه زندگی خود ، از جمله وضعیت سیگار کشیدن ، مصرف الکل ، میزان ورزش و عادات غذایی اطلاعاتی را ارائه دادند.
محققان افرادی را که حداقل یک نخ در روز یا ۱۰۰ نخ در طول زندگی سیگار می کشیدند طبق اهداف این مطالعه طبقه بندی کردند.
برای ارزیابی HRQoL دانش آموزان ، پروفسور لوین و همکاران از آنها خواستند که پرسشنامه ای شامل ۳۶ سؤال در هشت بعد بهداشت را پر کنند. این ها بودند:
عملکرد فیزیکی بدن ، عملکرد جسمی ، تحریک سلامت ، تحریک پذیری ، عملکرد اجتماعی سلامت اجتماعی
برای هر یک از این پارامترها ، نمره بین ۰ تا ۱۰۰ بیانگر چگونگی درک مصاحبه شونده از سلامت روحی و جسمی خود بود.
این تیم همچنین از پرسشنامه افسردگی بک (BDI) برای ارزیابی علائم افسردگی دانش آموزان استفاده کردند. BDI دارای ۲۱ مورد است که هر کدام نمره ۰ تا ۳ دارند.
براساس BDI ، نمره نهایی از:
۰–۱۳ بیانگر “افسردگی خفیف یا حداقل” ۴-۱۹ طبقه است که “افسردگی خفیف” ۲۰-۲۸ نشان دهنده “افسردگی متوسط” ۲۹-۶۳ درجه “افسردگی شدید” است
دخانیات بر سلامت روان تأثیر منفی گذاشت
به طور کلی ، این مطالعه نشان داد که داشتن نمره BDI بالاتر با سیگار کشیدن همراه است. علاوه بر این ، دانش آموزانی که سیگاری می کشیدند احتمالاً دو تا سه برابر بیشتر از کسانی که هرگز سیگار نکشیده اند دچار افسردگی بالینی هستند.
در دانشگاه پریستینا ، ۱۴٪ از افراد سیگاری دچار افسردگی بودند ، در حالی که تنها ۴٪ از همسالان غیر سیگاری این بیماری را داشتند. در میان کسانی که در دانشگاه بلگراد سیگار کشیدند ، ۱۹٪ افسردگی داشتند ، در حالی که ۱۱٪ کسانی که سیگار نکشیدند.
کسانی که سیگار می کشند نیز به طور مداوم علائم افسردگی و سلامت روانی ضعیف تری دارند ، همانطور که در پارامترهای “نشاط” و “عملکرد اجتماعی” منعکس شده است.
نویسندگان این مطالعه گفتند: “این یافته ها نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد تعامل بین استعمال دخانیات ، سلامت روان و کیفیت زندگی را با پیامدهای پیشگیری ، تشخیص و درمان تأکید می کند.”
پروفسور لوین می افزاید: “مطالعه ما به شواهد در حال رشد می افزاید که سیگار کشیدن و افسردگی ارتباط تنگاتنگی دارند.”
“اگرچه شاید خیلی زود بگوییم که استعمال سیگار باعث افسردگی می شود ، به نظر می رسد دخانیات تأثیر منفی بر سلامت روان ما دارد.”
پروفسور هاگی لوین
تهیه ترجمه:دکترحسین جدید
کانال تلگرام @jadidpdf