ورود
dr.jadid_orthopedi@

چاقی شکمی با خطر حملات مکرر قلبی مرتبط است

چاقی شکم
اشتراک گذاری
Rate this post

چاقی شکمی با خطر حملات مکرر قلبی مرتبط است

 لینک دانلود فرمت PDF تصویری

http://www.drjadid.com/wp-content/uploads/2020/01/چاقی-شکمی-با-خطر-حملات-مکرر-قلبی-مرتبط-است.pdf

                                      بسم الله الرحمن الرحیم

چاقی شکمی با خطر حملات مکرر قلبی مرتبط است

براساس تحقیقات منتشر شده در ژورنال اروپایی پیشگیری از بیماریهای قلبی ، مجله انجمن قلب و عروق اروپا (ESC) ، بازماندگان حمله قلبی که چربی اضافی در اطراف کمر و شکم خود دارند ، در معرض خطر حمله قلبی دیگری قرار دارند.

مطالعات قبلی نشان داده است که چاقی شکمی یک عامل خطر مهم برای اولین بار حمله قلبی است. اما تاکنون ارتباط بین چاقی شکم و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی متعاقب آن ناشناخته بود.بیماران معمولاً پس از اولین حمله ، در یک رژیم درمانی دقیق قرار می گیرند تا از وقایع دوم (به نام پیشگیری ثانویه) جلوگیری شود.

 پیشگیری ثانویه از طریق کاهش عوامل خطر مرتبط با حمله قلبی و سکته مغزی مانند قند خون ، چربی ها و فشار خون موثر است. پیش از این مشخص نبود که آیا چاقی شکمی یک عاملی است که برای بروز عود در بیماران در معالجات پیشگیری ثانویه ایجاد می کند.

“دکتر هانیه محمدی ، نویسنده مطالعه ، مؤسسه کارولینسکا ، استکهلم ، سوئد

این مطالعه ، بزرگترین و قطعی ترین تاکنون در مورد این موضوع انجام شده است ، پس از اولین سکته قلبی ، بیش از ۲۲۰۰۰ بیمار را دنبال کرد و به بررسی رابطه بین چاقی شکمی (اندازه گیری شده توسط دور شکم) و خطر وقایع مکرر بیماری های قلبی عروقی پرداخت. محققان به طور خاص حوادث ناشی از شریان های گرفته مانند حمله قلبی کشنده و غیر کشنده و سکته مغزی را مورد بررسی قرار دادند. بیماران از رجیستری SWEDEHEART در سراسر کشور جذب شدند و به مدت متوسط ۳٫۸ سال پیگیری شدند.بیشتر بیماران – ۷۸٪ از مردان و ۹۰٪ از زنان – از چاقی شکمی (دور کمر ۹۴ سانتی متر یا بالاتر برای آقایان و ۸۰ سانتی متر یا بالاتر برای خانمها) داشتند.

افزایش چاقی شکم بطور مستقل با حملات قلبی و سکته قلبی کشنده و غیرکشنده همراه بود ، بدون در نظر گرفتن سایر عوامل خطر (مانند استعمال دخانیات ، دیابت ، فشار خون بالا ، فشار خون ، چربی های خون و شاخص توده بدن [BMI]) و درمان های پیشگیری ثانویه.

 دور کمر نشانگر مهمتر از وقایع مکرر نسبت به چاقی کلی بود.دکتر محمدی اظهار داشت: دلیل اینکه چاقی شکم در بیماران مبتلا به سکته قلبی اول بسیار شایع است این است که با شرایطی که باعث گرفتگی گرفتگی شریان ها از طریق آترواسکلروز می شود ارتباط نزدیکی دارد .این شرایط شامل افزایش فشار خون ، قند خون بالا و مقاومت به انسولین است. (دیابت) و همچنین سطح چربی خون افزایش یافته است.

وی افزود: “با این وجود نتایج ما نشان می دهد که ممکن است مکانیسم های منفی دیگری در ارتباط با چاقی شکمی وجود داشته باشد که مستقل از این عوامل خطر باشند و به طور ناشناخته باقی بمانند.” “در مطالعه ما ، بیماران با افزایش سطح چاقی شکمی ، علیرغم اینکه در روشهای درمانی فاکتورهای خطر سنتی مرتبط با چاقی شکمی – مانند ضد فشار خون ، داروهای دیابت و داروهای کاهنده چربی را کاهش می دهند ، هنوز هم در معرض خطر عوارض مکرر بودند.”

این اولین مطالعه در نوع خود بود که زنان و مردان را با هم و جداگانه تجزیه و تحلیل می کرد. رابطه بین دور کمر و وقایع مکرر در مردان قوی تر و خطی تر بود. در زنان رابطه U شکل بود ، به این معنی که دور کمر متوسط (به جای کمترین) کمترین خطر را داشت. لازم به ذکر است که دور کمر برای خانمهایی که در این مطالعه قرار داشتند ، دور کمر بود بالاتر از برش سنتی بود که به دلیل چاقی شکمی (۸۰ سانتی متر) شناخته شده بود.

دکتر محمدی خاطرنشان کرد:در این مطالعه مردان   سه برابربیشتر از زنان بود که در گروه زنان قدرت آماری کمتری داشت.

بنابراین ، قبل از اینکه بتوان نتیجه گیری های قطعی را با توجه به جنسیت نتیجه گرفت ، مطالعات بیشتری لازم است ، اما این یک شروع است. “وی با توجه به دلایل احتمالی نتایج متفاوت بین جنس ها ، گفت:

برخی از مطالعات حاکی از آن است که چاقی شکمی ممکن است بیشتر در مردان در مقایسه با خانمها با چربی احشایی بد (چربی موجود در اندامهای شما) ارتباط مستقیم داشته باشد. در زنان تصور می شود که قسمت بیشتری از چربی شکم توسط چربی زیر جلدی تشکیل می شود که نسبتاً بی ضرر است.

“دکتر محمدی نتیجه گرفت:چاقی شکم نه تنها خطر ابتلا به اولین حمله قلبی یا سکته قلبی را افزایش می دهد ، بلکه خطر بروز عودهای مکرر را نیز بعد از اولین بدبختی به وجود می آورد. حفظ محیط دورشکم برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته های قلبی در آینده مهم است ، صرف نظر از اینکه چند داروی مصرف می کنید یا آزمایش خون شما چقدر سالم است. با خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و فعالیت بدنی منظم ، می توان چاقی شکم را برطرف کرد.

                         تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید

منبع: https://www.news-medical.net/news/20200120/Abdominal-obesity-linked-to-risk-of-recurrent-heart-attacks.aspx

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس یا پیامک
×

سلام . در اینجا کلیک کنید تا صفحه چت باز شود

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

 

× پیام واتساپ