درمان-صرع(تشنج)و بارداری: آنچه باید بدانید

اشتراک گذاری

صرع(تشنج)و بارداری: آنچه باید بدانید

برای دانلود لینک PDF در زیر کلیک کنید

http://www.drjadid.com/wp-content/uploads/2020/05/صرع-و-بارداری.pdf

                                 بسم الله الرحمن الرحیم

صرع و بارداری: آنچه باید بدانید

اگر شما صرع دارید وباردار هستید ممکن است خطرناک به نظر برسد ، اما شانس به نفع شماست. دریابید که چگونه یک بارداری سالم را ترویج کنید.

توسط کارکنان کلینیک مایو

صرع در دوران بارداری نگرانی های خاصی را ایجاد می کند. در حالی که بیشتر زنانی که مبتلا به صرع هستند ، نوزادانی سالم به دنیا می آورند ، ممکن است شما در دوران بارداری به مراقبت ویژه ای احتیاج داشته باشید. در اینجا آنچه شما باید بدانید وجود دارد.آیا صرع تصور را دشوارتر می کند؟برخی از داروهایی که برای درمان تشنج استفاده می شود ممکن است به ناباروری کمک کند. با این حال ، برخی از داروهای ضد تشنج همچنین می توانند اثربخشی روشهای کنترل هورمونی هنگام تولد را کاهش دهند.

صرع چگونه بر بارداری تأثیر می گذارد؟

تشنج در دوران بارداری می تواند باعث شود:

کاهش ضربان قلب جنین

کاهش اکسیژن به جنین

آسیب جنین ، جداسازی زودرس جفت از رحم (قطع جفت) یا سقط جنین به علت تروما مانند سقوط در هنگام تشنج

زایمان زودرس

تولد زودرس

آیا صرع در دوران بارداری تغییر می کند؟

 بدن زنان نسبت به بارداری متفاوت واکنش نشان می دهند. برای اکثر زنان باردار که صرع دارند ، تشنج یکسان است. برای معدودی از افراد ، تشنج شایع تر می شوند. در مورد دیگران ، به ویژه زنانی که از خواب محروم هستند یا طبق تجویز دارو مصرف نمی کنند ، بارداری باعث افزایش تعداد تشنج می شود.

در مورد داروها چطور؟داروهایی که در دوران بارداری مصرف می کنید می تواند روی کودک شما تأثیر بگذارد. نقص هنگام تولد – از جمله شکاف کام ، نقص لوله عصبی ، ناهنجاری های اسکلتی و نقایص مادرزادی قلب و مجاری ادراری – برخی از عوارض جانبی احتمالی مرتبط با داروهای ضد تشنج هستند. به نظر می رسد این خطر با دوزهای بالاتر افزایش می یابد و اگر بیش از یک داروی ضد تشنج مصرف کنید.

اگر نه ماه قبل از شروع بارداری تشنج نداشته باشید ، در دوران بارداری کمتر احتمال دارد که دچار تشنج شوید. اگر به مدت دو تا چهار سال تشنج نداشته باشید ، ممکن است بتوانید قبل از شروع بارداری، داروهای خود را کاهش داده و ببینید که آیا بدون تشنج باقی مانده اید.

قبل از قطع داروهای خود با ارائه دهنده خدمات درمانی صحبت کنید.با این حال ، برای اکثر خانمها ، بهتر است که در دوران بارداری درمان را ادامه دهند. برای به حداقل رساندن خطرات برای شما و نوزادتان ، پزشک شما ایمن ترین دارو و دوز لازم برای نوع تشنج را برای شما تجویز کرده و سطح خون شما را در تمام دوران بارداری نظارت می کن

صرع من برای کودک من چه معنی دارد؟

فراتر از تأثیر داروها ، نوزادانی که از مادرانی که صرع دارند متولد شده اند نیز با بزرگتر شدن ، خطر کمی از بروز تشنج را دارند.

چگونه باید برای بارداری آماده شوم؟قبل از تلاش برایبارداری ، با پزشک معالج بهداشتی که قصد مراقبت بارداری شما را دارد ، قرار ملاقات قرار دهید. همچنین با سایر اعضای تیم مراقبت های بهداشتی مانند پزشک خانواده یا متخصص مغز و اعصاب خود ملاقات کنید. آنها ارزیابی می کنند که چگونه شما صرع خود را مدیریت می کنید و تغییرات درمانی را که ممکن است لازم باشد قبل از شروع بارداری انجام دهید ، در نظر می گیرند.

اگر قبل از شروع بارداری تشنج های مکرر دارید ، ممکن است به شما توصیه شود که تا زمانی که صرع بهتر کنترل نشود صبر کنید.داروهای ضد تشنج خود را دقیقاً مطابق تجویز مصرف کنید. دوز دارو  را تنظیم نکنید یا مصرف خود دارو را متوقف نکنید. تشنج های کنترل نشده احتمالاً خطر بیشتری را برای کودک شما ایجاد می کند.همچنین انتخاب سالم شیوه زندگی بسیار مهم است.

مثلا:یک رژیم غذایی سالم بخورید.

ویتامین های دوران بارداری مصرف کنید.

به اندازه کافی خوابیدن.

از سیگار کشیدن ، الکل ، داروهای غیرقانونی و کافئین خودداری کنید.

آیا به اسید فولیک بیشتری نسبت به زنان باردار دیگر احتیاج دارم؟اسید فولیک به جلوگیری از نقص لوله عصبی ، ناهنجاری های جدی مغز و نخاع کمک می کند. از آنجا که برخی از داروهای تشنج در نحوه استفاده بدن از اسیدفولیک تأثیر می گذارند ، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما یک مکمل اسید فولیک با دوز بالا را توصیه می کند – اسد فولیک به طور ایده آل از سه ماه قبل از بارداری شروع می شود.

در بازدیدهای قبل از تولد چه می توان انتظار داشت؟در دوران بارداری ، اغلب ارائه دهنده خدمات درمانی خود را مشاهده خواهید کرد. در هر مراجعه وزن و فشار خون شما بررسی می شود و برای نظارت بر سطح داروهای شما ممکن است به آزمایش خون مکرر نیاز داشته باشید.

اگر داروهای ضد تشنج مصرف می کنید ، پزشک معالج شما ممکن است مکمل ویتامین K را در آخرین ماه بارداری توصیه کند تا از بروز خونریزی در کودک پس از تولد جلوگیری کند.

اگردر حین حاملگی  تشنج داشته باشم چه می شود؟تشنج می تواند خطرناک باشد ، اما بسیاری از مادرانی که در دوران بارداری دچار تشنج می شوند ، نوزادان سالم به دنیامی آورند. فوراً تشنج را به ارائه دهنده خدمات درمانی خود گزارش دهید. او ممکن است داروی شما را تنظیم کند. اگر در چند ماه آخر بارداری تشنج دارید ، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی کودک شما را در بیمارستان یا کلینیک کنترل می کند.

چگونه می توانم مطمئن باشم که کودک من خوب است؟

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی سلامت کودک شما را در تمام دوران بارداری کنترل می کند. ممکن است برای ردیابی رشد کودک ، سونوگرافی مکرر نیازداشته باشید. ارائه دهنده خدمات درمانی شما ممکن است آزمایش های قبل از تولد را نیز توصیه کند.

در مورد کار و زایمان چطور؟

بیشتر خانمهای باردار که مبتلا به صرع هستند ، نوزادان خود را بدون عوارض زایمان میکنند. زنانی که صرع دارند ممکن است بتوانند از همان روش های تسکین درد هنگام زایمان و زایمان مانند سایر زنان باردار استفاده کنند.تشنج معمولاً در حین زایمان اتفاق نمی افتد. اگر در حین زایمان تشنج دارید ، ممکن است با داروهای داخل وریدی متوقف شود. اگر تشنج طولانی شود ، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است نوزاد را با استفاده از سزارین خارج کنند.

اگر در سه ماهه سوم تشنج دارید ،احتمالاً هنگام زایمان نیز تشنج داشته باشید. ارائه دهنده خدمات درمانی شما بهترین روش زایمان را با شما بررسی می کند تا از افزایش خطر ابتلا به تشنج در هنگام زایمان پیشگیری کنید.اگر دوز داروی ضد تشنج در دوران بارداری تغییر یافته است ، در مورد بازگشت به سطح قبل از بارداری خود کمی پس از زایمان با پزشک خود صحبت کنید تا همچنان تشنج خود را تحت کنترل و داروهای خود را در سطح ایمن نگه دارید.

آیا می توانم کودک خود را شیر دهم؟

برای بیشتر زنانی که مبتلا به صرع هستند ، حتی برای افرادی که داروهای ضد تشنج مصرف می کنند ، شیردهی توصیه می شود. در مورد تعدیلاتی که پیش از موعد لازم است با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود انجام دهید بحث کنید.او ممکن است توصیه کند که داروی خود را بعد از شیر دادن به کودک مصرف کنید. بعضی اوقات تغییر درمقدار دارو توصیه می شود.

                              تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید

     منبع: https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/in-depth/pregnancy/art-20048417

دکترجدید

532 مطلب منتشر شده

درباره این مطلب نظر دهید !

محصولات زیرا حتما ببینید ...

کتاب سوالاتplab۲

150000 تومان
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟