بسم الله الرحمن الرحیم
آرتروز
برای دانلود فرمت PDF تصویری در لینک زیر کلیک کنید
https://www.drjadid.com/wp-content/uploads/2021/01/آرتروز.pdf
فهرست
بررسی اجمالی
علائم
درمان و پشتیبانی
زندگی با آرتروز
آرتروز بیماری است که باعث می شود مفاصل دردناک و سفت شوند. این شایع ترین نوع التهاب مفصلی در انگلیس است.
علائم آرتروز
علائم اصلی آرتروز درد و سفتی مفصل و مشکلات در حرکت مفصل است. بعضی از افراد همچنین علائمی از جمله: – تورم – حساسیت به لمس – صدای گریت یا ترک خوردگی هنگام حرکت مفاصل آسیب دیده را دارند
شدت علائم آرتروز در افراد مختلف و بین مفاصل مختلف آسیب دیده بسیار متفاوت است.
برای بعضی از افراد ، علائم ممکن است خفیف باشد و بیاید و برود. افراد دیگر می توانند مشکلات مداوم و شدیدتری را تجربه کنند که انجام فعالیت های روزمره را دشوار می کند.
تقریباً هر مفصلی می تواند تحت تأثیر آرتروز قرار گیرد ، اما این وضعیت اغلب مشکلاتی را در زانوها ، باسن و مفاصل کوچک دست ایجاد می کند.
اگر علائم آرتروز مداوم دارید باید به پزشک عمومی مراجعه کنید تا بتواند تشخیص را تأیید کند و هرگونه درمان لازم را تجویز کند.
درباره علائم آرتروز بیشتر بخوانید.
علل آرتروز
به عنوان بخشی از زندگی طبیعی ، مفاصل شما در معرض آسیب کم و مداوم قرار دارند. در بیشتر موارد ، بدن شما خود آسیب را ترمیم می کند و علائمی را تجربه نمی کنید.
اما در آرتروز ، غضروف محافظ در انتهای استخوان های شما تخریب می شود ، باعث درد ، تورم و مشکلات در حرکت مفصل می شود. رشد استخوانی ممکن است ایجاد شده و ناحیه قرمز و متورم شود.
علت دقیق آن مشخص نیست ، اما تصور می شود موارد مختلفی خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد ، از جمله:
آسیب مفصلی – استفاده بیش از حد از مفصل درصورتی که بعد از آسیب یا جراحی وقت کافی برای بهبودی نداشته باشد
سایر بیماریها (آرتروز ثانویه) – آرتروز می تواند در مفصلی رخ دهد که به دلیل شرایط قبلی یا موجود به شدت آسیب دیده باشند ، مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس
سن – با افزایش سن خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.
سابقه خانوادگی – آرتروز ممکن است در خانواده ها وجود داشته باشد ، اگرچه در مطالعات انجام شده حتی یک ژن مشخص نشده است
چاقی – چاقی بیش از حد بر مفاصل شما فشار وارد می کند ، به خصوص آنهایی که بیشترین وزن شما را تحمل می کنند ، مانند زانوها و لگن
زن بودن – آرتروز در زنان بیشتر از مردان است.
تشخیص آرتروز
برای تعیین اینکه آیا شما آرتروز دارید یا خیر ، پزشک عمومی ابتدا از شما در مورد علائم شما سوال می کند و مفاصل شما را معاینه می کند.
پزشک عمومی ممکن است به آرتروز مشکوک شود اگر:
شما ۴۵ ساله یا بیشتر هستید
شما درد مفصل دارید که هرچه بیشتر از مفاصل خود استفاده کنید ، بدتر می شود
سفتی مفاصل شما صبح ها وجود ندارد یا کمتر از ۳۰ دقیقه طول می کشد
اگر علائم شما کمی متفاوت باشد ، این ممکن است نشان دهنده یک بیماری مفصلی دیگر باشد. به عنوان مثال ، سفتی مفصل طولانی مدت در صبح می تواند نشانه آرتریت روماتوئید باشد.
آزمایشات بعدی – مانند اشعه ایکس یا آزمایش خون – معمولاً لازم نیست ، اما ممکن است برای رد سایر علل احتمالی مانند آرتریت روماتوئید یا شکستگی استخوان استفاده شود.
درمان آرتروز
آرتروز یک بیماری طولانی مدت است و قابل درمان نیست ، اما لزوما با گذشت زمان بدتر نمی شود و گاهی اوقات به تدریج بهبود می یابد. تعدادی از روش های درمانی نیز برای کاهش علائم در دسترس است.
علائم خفیف را می توان با اقدامات ساده ای از جمله:
ورزش منظم
اگر اضافه وزن دارید از کم کردن وزن
پوشیدن کفش مناسب
استفاده از دستگاه های ویژه برای کاهش فشار در مفاصل در طول فعالیت های روزمره
اگر علائم شما شدیدتر است ، شما ممکن است به درمان های اضافی مانند مسکن و یک برنامه تمرینی با فیزیوتراپیست نیاز داشته باشید.
در موارد کمی ، اگر این روش های درمانی کمکی نکرده باشد یا آسیب دیدگی مفاصل به ویژه شدید باشد ، ممکن است جراحی برای ترمیم ، تقویت یا جایگزینی مفصل آسیب دیده انجام شود.
درباره درمان آرتروز بیشتر بدانید.
زندگی با آرتروز
از آنجا که آرتروز یک بیماری طولانی مدت است ، مهم است که برای کمک به شما در کنار آمدن با هر مسئله ای مانند کاهش تحرک ، و همچنین مشاوره در مورد هرگونه حمایت مالی لازم ، پشتیبانی دریافت می کنید.
برخی از افراد ممکن است مفید باشد که با پزشک عمومی خود یا دیگران که با آرتروز زندگی می کنند صحبت کنند ، زیرا ممکن است سوالات یا نگرانی هایی وجود داشته باشد که می خواهید با آنها در میان بگذارید.
درباره زندگی با آرتروز بیشتر بدانید.
جلوگیری از آرتروز
جلوگیری از آرتروز به طور کلی امکان پذیر نیست. با این حال ، ممکن است بتوانید با جلوگیری از آسیب دیدگی و داشتن یک سبک زندگی سالم ، خطر ابتلا به این بیماری را به حداقل برسانید.
ورزش
از ورزش هایی که به مفاصل شما فشار وارد می کند و آنها را مجبور به تحمل بار بیش از حد مانند دویدن و تمرین با وزنه می کند ، خودداری کنید. در عوض ، ورزش هایی مانند شنا و دوچرخه سواری را امتحان کنید ، جایی که فشار روی مفاصل شما کنترل می شود.
سعی کنید حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط (مانند دوچرخه سواری یا پیاده روی سریع) هر هفته ، به علاوه تمرینات قدرتی در ۲ روز یا بیشتر از روزهای هفته که گروه های اصلی عضلانی را انجام می دهند ، انجام دهید تا سلامت عمومی خود را حفظ کنید.
درباره سلامتی و تناسب اندام اطلاعات بیشتری کسب کنید ، از جمله نکاتی در مورد تمرینات ساده ای که می توانید در خانه انجام دهید.
حالت بدنی
همچنین می تواند به حفظ وضعیت خوب بدن در هر زمان کمک کند و از ماندن طولانی مدت در همان وضعیت جلوگیری کند.
اگر روی میز کار می کنید ، اطمینان حاصل کنید که صندلی شما در ارتفاع صحیح قرار دارد و برای جابجایی مرتب استراحت کنید.
درباره اشتباهات و رفع اشکال رایج در وضعیت بدن بیشتر بدانید.
کاهش وزن
اضافه وزن یا چاقی باعث افزایش فشار در مفاصل و خطر ابتلا به آرتروز می شود. اگر اضافه وزن دارید ، کاهش وزن ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به این بیماری کمک کند.
از ماشین حساب وزن سالم استفاده کنید تا بفهمید چاق هستید یا چاق هستید.(درسایت دکترجدید)
درباره کاهش وزن بیشتر بدانید.
علائم
علائم اصلی آرتروز درد و سفتی مفاصل است که می تواند حرکت مفاصل آسیب دیده و انجام برخی فعالیت ها را دشوار کند.
این علائم ممکن است در قسمت هایی رخ دهد ، که می تواند مربوط به سطح فعالیت شما و حتی آب و هوا باشد. در موارد شدیدتر ، علائم می توانند مداوم باشند.
اگر علائم آرتروز مداوم دارید باید به پزشک عمومی یا متخصص مراجعه کنید تا بتواند تشخیص را تأیید کند و هرگونه درمان لازم را تجویز کند.
علائم دیگری که شما یا پزشک می توانید مشاهده کنید عبارتند از:
حساسیت مفاصل
افزایش درد و سفتی هنگامی که مدتی است مفاصل خود را حرکت ندهید
مفاصل کمی بزرگتر یا بیش از حد معمول ظاهر می شوند
صدا یا احساس گریتینگ یا ترک خوردگی در مفاصل شما(با حرکت مفص صدا میدهد)
دامنه حرکتی در مفاصل شما محدود شده است
ضعف و تحلیل رفتن عضلات (کاهش حجم عضله)
آرتروز می تواند بر روی هر مفصل در بدن تأثیر بگذارد ، اما شایع ترین مناطق آسیب دیده زانو ، لگن و مفاصل کوچک در دست است. غالباً ، فقط در یک مفصل یا چند بار در هر بار یک بار علائم را تجربه خواهید کرد.
آرتروز زانو
اگر آرتروز در زانوهای خود داشته باشید ، معمولاً هر دو زانوی شما با گذشت زمان تحت تأثیر قرار می گیرند ، مگر اینکه در اثر آسیب دیدگی یا شرایط دیگری رخ دهد که فقط یک زانو را درگیر کرده است.
ممکن است هنگام راه رفتن ، به ویژه هنگام بالا رفتن یا پایین آمدن از تپه ها یا پله ها ، درد شما بیشتر باشد.
گاهی اوقات ، ممکن است زانوها ازجای خود غیر طبیعی منحرف شوند یا صاف کردن پاها را دشوار کنند. هنگامی که مفصل آسیب دیده را حرکت می دهید ممکن است صدای نرم و رنده کننده ای را بشنوید.
آرتروز مفصل ران
آرتروز در لگن شما اغلب باعث مشکل در حرکت مفاصل ران می شود. به عنوان مثال ، ممکن است پوشیدن کفش و جوراب و یا سوار و خارج شدن از ماشین برای شما دشوار باشد.
همچنین معمولاً در ناحیه کشاله ران یا خارج ران درد دارید. این وضعیت اغلب هنگام حرکت دادن مفاصل ران بدتر است ، اگرچه در هنگام استراحت یا خواب می تواند بر روی شما تأثیر بگذارد.
آرتروز دست
آرتروز غالباً سه ناحیه اصلی دست شما را درگیر می کند:
پایه انگشت شست شما
مفاصل نزدیک به نوک انگشتان شما
مفاصل میانی انگشتان
ممکن است انگشتان شما سفت ، دردناک و متورم شوند و در مفاصل انگشت خود دچار برجستگی شوید. با گذشت زمان ، درد ممکن است کاهش یابد و در نهایت کاملاً ناپدید شود ، اگرچه برجستگی ها و تورم می توانند باقی بمانند.
ممکن است انگشتان شما در مفاصل آسیب دیده شما کمی به پهلو خم شوند و یا در پشت انگشتان خود دچار کیست های دردناک (توده های پر از مایع) شوید.
در بعضی موارد ، ممکن است در جایی که انگشت شست دست به مچ شما می پیوندد ، دچار تورم شوید. این می تواند دردناک باشد و ممکن است شما را انجام برخی از کارهای دستی مانند نوشتن ، باز کردن شیشه ها یا چرخاندن کلید را دشوار کنید.
درمان و پشتیبانی
هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد ، اما این بیماری لزوماً با گذشت زمان بدتر نمی شود. تعدادی از روش های درمانی برای تسکین علائم وجود دارد.
درمان های اصلی علائم آرتروز شامل:
اقدامات مربوط به سبک زندگی – مانند حفظ وزن سالم و ورزش منظم
دارو – برای تسکین درد شما
درمان های حمایتی – برای سهولت در انجام فعالیت های روزمره
در موارد معدودی که سایر درمان ها مفید نبوده اند ، ممکن است جراحی برای ترمیم ، تقویت یا جایگزینی مفاصل آسیب دیده نیز در نظر گرفته شود.
تغییر سبک زندگی در آرتروز
ورزش
ورزش یکی از مهمترین روشهای درمانی برای افراد مبتلا به آرتروز ، هر سن و سطح آمادگی شما باشد. فعالیت بدنی شما باید شامل ترکیبی از تمرینات برای تقویت عضلات و تمریناتی برای بهبود آمادگی جسمانی شما باشد.
اگر آرتروز باعث درد و سفتی شما شود ، ممکن است فکر کنید ورزش علائم شما را بدتر می کند.
با این حال ، ورزش منظم که شما را فعال نگه می دارد ، باعث ایجاد عضله و تقویت مفاصل می شود ، معمولاً به بهبود علائم کمک می کند.
ورزش برای کاهش وزن ، بهبود وضعیت بدن و رفع استرس نیز مفید است ، همه اینها علائم را تسکین می دهد.
پزشک عمومی ، یا احتمالاً یک فیزیوتراپیست ، در مورد مزایایی که می توانید از یک برنامه ورزشی انتظار داشته باشید بحث کرده و می تواند به شما یک برنامه ورزشی بدهد که در خانه دنبال کنید.
بسیار مهم است که این برنامه را دنبال کنید زیرا این خطر وجود دارد که انجام بیش از حد ورزش بیش از حد یا انجام یک نوع ورزش اشتباه ممکن است به مفاصل شما آسیب برساند.
در مورد سلامتی و تناسب اندام از جمله روشهای ساده ورزش در خانه بیشتر بدانید.
کاهش وزن
اضافه وزن یا چاقی غالباً آرتروز را بدتر می کند ، زیرا فشار بیشتری را به برخی از مفاصل وارد می کند.
برای اطلاع از اضافه وزن یا چاقی ، از ماشین حساب وزن سالم استفاده کنید.(سایت دکترجدید)
اگر اضافه وزن یا چاقی دارید ، سعی کنید با انجام فعالیت بدنی بیشتر و داشتن رژیم غذایی سالم ، وزن خود را کاهش دهید.
قبل از شروع ، هر برنامه تمرینی جدید را با پزشک عمومی یا فیزیوتراپ خود در میان بگذارید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا یک برنامه ورزشی مناسب برای خود تنظیم کنید. پزشک عمومی و پرستار شما همچنین می توانند در مورد چگونگی کاهش وزن آرام و بی خطر توصیه کنند.
درباره کاهش وزن بیشتر بدانید.
داروهای تسکین دهنده درد
پزشک در مورد داروهای تسکین درد ناشی از آرتروز با شما صحبت خواهد کرد.
بعضی اوقات برای کمک به کنترل درد شما ممکن است به ترکیبی از روش های درمانی مانند مسکن ، ورزش و وسایل کمکی یا جراحی نیاز باشد.
پزشک عمومی به شما داوری ضد درد توصیه کند نوع ضد درد ممکن است به شدت درد و سایر شرایط یا مشکلات سلامتی شما بستگی دارد. داروهای اصلی مورد استفاده در زیر است.
استامینوفن(پاراستامول)
اگر دردی ناشی از آرتروز دارید ، ممکن است پزشک عمومی مصرف استامینوفن(پاراستامول) را از ابتدا پیشنهاد کند. این را می توانید از سوپرمارکت ها یا داروخانه ها بخرید. بهتر است آن را به طور منظم مصرف کنید تا اینکه منتظر بمانید تا درد شما غیر قابل تحمل شود.
هنگام مصرف استامینوفن(پاراستامول) ، همیشه از دوز توصیه شده توسط پزشک عمومی استفاده کنید و از حداکثر دوز ذکر شده روی بسته بیشتر نکنید.
درباره پاراستامول بیشتر بدانید.
داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)
اگر استامینوفن به طور موثری درد آرتروز را کنترل نکند ، پزشک عمومی ممکن است داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) تجویز کند.
NSAID ها مسکن هایی هستند که با کاهش التهاب کار می کنند.
برخی از NSAID ها بصورت کرم (NSAID های موضعی) موجود هستند که مستقیماً روی مفاصل آسیب دیده می زنید. برخی NSAID های موضعی بدون نسخه در دسترس هستند. اگر به آرتروز در زانو یا دست خود مبتلا باشید ، می تواند به ویژه موثر باشد. آنها همچنین می توانند به کاهش درد کمک کنند ، همچنین می توانند تورم مفاصل شما را کاهش دهند.
پزشک شما درباره نوع NSAID مورد نیاز شما و مزایا و خطرات مرتبط با آن با شما صحبت خواهد کرد.
اگر استامینوفن و NSAID های موضعی درد را تسکین ندهند ، ممکن است به قرص های NSAID نیاز باشد. ممکن است برای افرادی که شرایط خاصی دارند مانند آسم ، زخم معده یا آنژین یا حمله قلبی یا سکته مغزی مناسب نباشند. اگر دوز پایین آسپرین مصرف می کنید ، از پزشک عمومی خود بپرسید که آیا باید از NSAID استفاده کنید.
اگر پزشک عمومی داروی NSAID را از طریق دهان توصیه یا تجویز کند ، معمولاً دارویی به نام بازدارنده پمپ پروتون (PPI)مثل امپرازول یا پنتوپرازول برای محافظت از معده را نیز برای شما تجویز می کنند. NSAID ها می توانند پوشش داخلی معده شما را که از آن در برابر اسید معده محافظت می کند ، تجزیه کنند. PPI میزان اسید تولید شده توسط معده را کاهش می دهد و خطر آسیب به پوشش داخلی معده شما را کاهش می دهد.
مواد افیونی
اوپیوئیدها مانند کدئین نوع دیگری از مسکن است که در صورت عدم اثراستامینوفن ممکن است درد شما را تسکین دهد. مواد افیونی می توانند به تسکین درد شدید کمک کنند ، اما همچنین می توانند عوارض جانبی مانند خواب آلودگی ، حالت تهوع و یبوست ایجاد کنند.
کدئین در داروهای رایج مانند کوکودامول با استامینوفن ترکیب می شود.
در صورت نیاز به مصرف منظم مواد افیونی ، پزشک عمومی برای جلوگیری از یبوست ممکن است یک داروی ملین برای مصرف آن در کنار آن تجویز کند.
کرم کپسایسین Capsaicin
اگر مبتلا به آرتروز در دست یا زانو هستید و NSAID های موضعی در کاهش درد شما مثر نبوده است ، ممکن است پزشک عمومی کرم کپسایسین تجویز کند.
کرم کپسایسین با مسدود کردن اعصابی که پیام درد را در منطقه تحت درمان می فرستند ، عمل می کند. ممکن است مجبور باشید مدتی از آن استفاده کنید تا اثر بگذارد. در طی ۲ هفته اول استفاده از کرم باید مقداری تسکین درد داشته باشید ، اما ممکن است یک ماه طول بکشد تا درمان کاملاً موثر باشد.
مقداریک نخود کرم کپسایسین را حداکثر ۴ بار در روز روی مفاصل آسیب دیده خود بمالید ، تا هر ۴ ساعت. از کرم کپسایسین روی پوست شکسته یا ملتهب استفاده نکنید و همیشه پس از استفاده از آن دستان خود را بشویید.
مراقب باشید کرم کپسایسین در مناطق حساس مانند چشم ، دهان ، بینی و اندام تناسلی خود قرار نگیرد. کپسایسین از فلفل قرمز تهیه می شود ، بنابراین اگر آن را در مناطق حساس بدن خود بگیرید ، ممکن است برای چند ساعت بسیار دردناک باشد. با این حال ، هیچ صدمه ای نخواهد داشت.
بعد از استفاده از کرم کپسایسین ممکن است احساس سوزش روی پوست خود داشته باشید. این جای نگرانی نیست و هرچه بیشتر از آن استفاده کنید ، کمتر اتفاق می افتد. اما از استفاده زیاد کرم یا داشتن حمام یا دوش آب گرم قبل یا بعد از استفاده از آن خودداری کنید ، زیرا این امر می تواند احساس سوزش را بدتر کند.
تزریق استروئید
استروئید نوعی دارو است که حاوی نسخه های ساخته شده توسط انسان از هورمون کورتیزول است و گاهی اوقات برای درمان مشکلات اسکلتی – عضلانی دردناک به کار می رود.
دربرخی از افراد مبتلا به آرتروز ممکن است تزریق استروئید در صورت عدم موفقیت در سایر درمان ها انجام شود.
تزریق مستقیماً در ناحیه آسیب دیده انجام می شود. ممکن است ابتدا بی حسی موضعی به شما داده شود تا ناحیه را بی حس کرده و درد را کاهش دهید.
تزریق استروئید به سرعت کار می کند و می تواند درد را برای چندین هفته یا ماه کاهش دهد.
درمان های حمایتی
علاوه بر تغییر در شیوه زندگی و داروها ، ممکن است از چندین روش درمانی حمایتی بهره مند شوید که می تواند به شما در کاهش درد و انجام کارهای روزمره کمک کند.
تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS)
تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) از دستگاهی استفاده می کند که تکانه های الکتریکی را از طریق تکه های چسبنده ، به نام الکترود ، به پوست متصل می کند. این ممکن است با بی حس کردن انتهای عصب نخاع که درد را کنترل می کنند ، درد ناشی از آرتروز را کاهش دهد.
درمان با TENS معمولاً توسط یک فیزیوتراپ یا پزشک انجام می شود ، که می تواند به شما در مورد قدرت پالس و مدت زمان درمان شما توصیه کند.
کیسه های گرم یا سرد
استفاده از کیسه های گرم یا سرد روی مفاصل می تواند درد و علائم آرتروز را در برخی افراد تسکین دهد. یک بطری آب گرم که با آب سرد یا گرم پر شده و روی ناحیه آسیب دیده قرار گرفته باشد می تواند در کاهش درد بسیار موثر باشد.
بسته های سرد و گرم ویژه ای که می توانند در فریزر خنک شوند و یا در مایکروویو گرم شوند نیز موجود هستند و به روشی مشابه کار می کنند.
دستگاه های کمکی
اگر آرتروز باعث ایجاد مشکلات حرکتی یا انجام کارهای روزمره را دشوار می کند ، چندین دستگاه می توانند به شما کمک کنند. پزشک عمومی ممکن است شما را برای کمک و مشاوره تخصصی به یک فیزیوتراپیست یا یک کاردرمانگر ارجاع دهد.
اگر در اندام تحتانی خود آرتروز ، مانند باسن ، زانو یا پای خود آرتروز دارید ، ممکن است فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر کفش یا کفی مخصوص کفش شما را پیشنهاد دهد.
کفش های دارای کف ضربه گیر می توانند به شما کمک کنند تا هنگام راه رفتن از فشار وارده به مفاصل پاهای خود بکاهید. کفی های مخصوص ممکن است به پخش یکنواخت وزن شما کمک کنند. بریس ها و ساپورت های پا نیز به همین روش کار می کنند.
اگر آرتروز در مفصل ران یا زانوی خود دارید که بر تحرک شما تأثیر می گذارد ، ممکن است لازم باشد از یک وسیله کمکی مانند چوب یا عصا استفاده کنید. آن را در سمت مخالف بدن خود با پای آسیب دیده نگه دارید تا مقداری از وزن شما را بگیرد.
در صورت نیاز به استراحت یک مفصل دردناک ، آتل (قطعه ای از مواد سفت و سخت که برای تأمین حمایت از مفصل یا استخوان استفاده می شود) نیز می تواند مفید باشد. فیزیوتراپیست شما می تواند آتل تهیه کرده و در مورد نحوه استفاده صحیح از آن به شما مشاوره دهد.
اگر دستان شما مبتلا به آرتروز است ، ممکن است در انجام کارهای دستی مانند باز کردن شیرآب نیز به کمک نیاز داشته باشید. دستگاه های خاص مانند شیر چرخانها یا شیرهای اهرمی و اتوماتیک می توانند انجام این کارها را مدیریت کنند. کاردرمانگر شما می تواند در مورد استفاده از وسایل کمکی در خانه یا محل کار خود به شما کمک و مشاوره کند.
درمان دستی
عدم استفاده از مفاصل باعث از بین رفتن عضلات می شود و ممکن است سفتی ناشی از آرتروز را افزایش دهد. درمان دستی تکنیکی است که در آن فیزیوتراپیست با استفاده از دستان خود بدن را کش می آورد ، متحرک می کند و ماساژ می دهد تا مفاصل شما نرم و انعطاف پذیر باشند.
درباره فیزیوتراپی بیشتر بدانید.
عمل جراحی
جراحی برای آرتروز فقط در موارد کمی مورد نیاز است که سایر روشهای درمانی موثر نبوده و یا یکی از مفاصل شما به شدت آسیب دیده باشد.
در صورت نیاز به جراحی آرتروز ، پزشک عمومی شما را به یک جراح ارتوپدی ارجاع می دهد. جراحی برای آرتروز ممکن است علائم ، تحرک و کیفیت زندگی شما را بسیار بهبود بخشد.
با این حال ، نمی توان به طور کلی از بین بردن علائم شما با جراحی تضمین کرد و هنوز هم ممکن است درد و سفتی ناشی از وضعیت خود را تجربه کنید.
چندین نوع مختلف جراحی برای آرتروز وجود دارد.
تعویض مفصل
تعویض مفصل که به آن آرتروپلاستی نیز گفته می شود ، معمولاً برای جایگزینی مفاصل ران و زانو انجام می شود.
در طی جراحی تعویض مفصل ، جراح مفصل آسیب دیده شما را برداشته و مفصل مصنوعی (پروتز) ساخته شده از پلاستیک و فلز خاص را جایگزین می کند. مفصل مصنوعی می تواند تا ۲۰ سال دوام داشته باشد ، اگرچه در نهایت ممکن است نیاز به تعویض باشد.
همچنین نوع جدیدتری از عمل جراحی تعویض مفصل وجود دارد که به آن عمل می کنند. این فقط از اجزای فلزی استفاده می کند و ممکن است برای بیماران جوان مناسب تر باشد. جراح شما در مورد نوع جراحی که بهترین روش است با شما صحبت خواهد کرد.
درباره تعویض مفصل ران و تعویض مفصل زانو بیشتر بدانید.
بهم آمیختن(فیوز کردن) مفصل
اگر تعویض مفصل برای شما مناسب نباشد ، جراح ممکن است عملیاتی را برای فیوز کردن مفصل شما در یک موقعیت دائمی پیشنهاد کند ، که به عنوان آرترود ز شناخته می شود.
این بدان معناست که مفصل شما قویتر و درد آن بسیار کمتر خواهد شد ، گرچه دیگر قادر به حرکت دادن آن نخواهید بود.
افزودن یا برداشتن مقداری استخوان در اطراف مفصل
اگر آرتروز در زانوهای خود دارید اما برای جراحی تعویض مفصل زانو مناسب نیستید ، ممکن است بتوانید عملی را بنام استئوتومی انجام دهید. این شامل جراحی برداشتن اضافه یا برداشتن قسمت کوچکی از استخوان در بالا یا پایین مفصل زانو است.
این کمک می کند تا زانوی شما دوباره تنظیم شود ، بنابراین وزن شما دیگر روی قسمت آسیب دیده زانو نیست. استئوتومی می تواند علائم آرتروز را تسکین دهد ، اگرچه ممکن است در نهایت هنوز به جراحی تعویض مفصل زانو نیاز داشته باشید.
درمان های مکمل و جایگزین
برخی از افراد مبتلا به آرتروز درمان های مکمل یا جایگزین – مانند طب سوزنی و آروماتراپی – را امتحان می کنند و آنها را مفید می دانند.
با این حال ، فقدان شواهد پزشکی برای اثبات موثر بودن آنها وجود دارد و به طور کلی توسط انستیتوی ملی بهداشت و تعالی مراقبت (NICE) توصیه نمی شوند.
مکمل های غذایی
در گذشته تعدادی از مکمل های غذایی برای درمان آرتروز استفاده شده است ، از جمله کندرویتین و گلوکوزامین.
پزشکان عمومی دیگر کندرویتین و گلوکوزامین را در NHS(سیستم بهداشتی انگلستان) تجویز نمی کنند زیرا هیچ شواهد موثقی در مورد موثر بودن آنها به عنوان یک درمان وجود ندارد.
به طور کلی ، مکمل ها می توانند گران باشند و NICE توصیه می کند که نباید به طور معمول در NHS ارائه شود.
Rubefacients
Rubefacients به صورت ژل و کرم در دسترس است که هنگام مالش روی پوست شما یک اثر گرم و قرمز ایجاد می کند. از چندین روش rubefacients برای درمان درد مفاصل ناشی از آرتروز استفاده شده است.
با این حال ، تحقیقات نشان داده است که rubefacients تأثیر کمی در بهبود علائم آرتروز دارد و بنابراین NICE استفاده از آنها را توصیه نمی کند.
زندگی با آرتروز
با پشتیبانی مناسب ، می توانید زندگی سالم و فعالی را با آرتروز داشته باشید. شرایط لزوماً بدتر نمی شود.
زندگی سالم
یک رژیم غذایی خوب و ورزش منظم به تقویت عضلات و کنترل وزن کمک می کند ، که برای آرتروز مفید است و همچنین فواید دیگری نیز برای سلامتی دارد.
چیزای بیشتری در موردش پیدا کن:
داشتن یک رژیم غذایی سالم
سلامتی و تندرستی
کاهش وزن
مصرف داروی خود
مهم است که داروی خود را همانطور که تجویز شده مصرف کنید ، حتی اگر احساس بهبودی داشته باشید.
داروهای مداوم گاهی اوقات می توانند به جلوگیری از درد کمک کنند ، اگرچه اگر داروهای شما “طبق نیاز” تجویز شده باشد ، ممکن است نیازی به مصرف آنها در بین دوره های دردناک نباشد.
اگر در مورد داروی مصرفی یا عوارض جانبی که فکر می کنید تجربه کرده اید سوال یا نگرانی دارید ، با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.
همچنین ممکن است خواندن جزوه اطلاعاتی همراه با دارو مفید باشد ، که به شما در مورد تداخلات احتمالی با سایر داروها یا مکمل ها می گوید.
در صورت استفاده از داروهای بدون نسخه ، مانند داروهای مسکن یا مکمل های تغذیه ای ، با تیم مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید ، زیرا این موارد گاهی اوقات می تواند در داروی شما تداخل ایجاد کند.
بررسی منظم
از آنجا که آرتروز یک بیماری طولانی مدت است ، شما به طور منظم با تیم مراقبت های بهداشتی خود در تماس خواهید بود.
داشتن یک رابطه خوب با تیم به این معنی است که شما می توانید به راحتی در مورد علائم یا نگرانی های خود بحث کنید.
هرچه تیم بیشتر بدانند ، بیشترمی توانند به شما کمک کنند.
واکسن زدن
افراد مبتلا به بیماری های طولانی مدت مانند آرتروز ممکن است برای محافظت در برابر آنفلوانزا ، هر سال در پاییز تزریق آنفلوآنزا انجام شود.
همچنین ممکن است به شما توصیه شود واکسیناسیون پنوموکوک انجام دهید.
این یک تزریق یکبار مصرف است که در برابر عفونت جدی قفسه سینه به نام پنومونی پنوموکوک محافظت می کند.
صحبت با دیگران
بسیاری از افراد گفتگو با افراد دیگری که در موقعیت مشابه آنها هستند مفید است.
شما می توانید از طریق حمایت از یک گروه یا مکالمه جداگانه با شخصی که به آرتروز مبتلا است پشتیبانی کنید.
سازمان های بیمار گروه های محلی دارند که می توانید با افراد دیگر با همان شرایط ملاقات کنید.
کار و پول
اگر آرتروز شدید دارید و هنوز مشغول کار هستید ، علائم شما در زندگی کاری شما تداخل ایجاد می کند و توانایی شما در انجام کار را تحت تأثیر قرار می دهد.
اگر بخاطر آرتروز مجبور شوید کار خود را متوقف کنید یا به صورت نیمه وقت کار کنید ، ممکن است برایتان سخت باشد که از نظر مالی کنار بیایید.
تهیه و ترجمه:دکترحسین جدید
مفصل آرتروز مفصل سالم
التهاب مفاصل در آرتروز